Investeringen om ungefär 6 miljoner SEK i bolagets indiska dotterbolag ger bolaget rätten att licensiera sin teknik och varumärken till det indiska företaget för användning och distribution på den indiska marknaden. Det möjliggör lokal tillverkning av bolagets produkter vilket är positivt för svensk konkurrenskraft och den globala gröna omställningen.

Partnerskapet mellan Clean Motion AB och India Accelerator undertecknas idag vid en signeringsceremoni i närvaro av Sveriges ambassadör i Indien, Jan Thesleff, och Business Swedens Handelssekreterare i Indien, Cecilia Oskarsson.

Sofia Haby, VD för Clean Motion AB:

"Framtiden ser ljus ut för Clean Motion. Marknaden för trehjuliga fordon är betydande i Indien, och vår etablering på marknaden markerar en spännande fas i företagets utveckling", säger Sofia Haby.

Produkten som kommer tillverkas i anläggningen, känd som "Zbee", är ett trehjuligt eldrivet fordon som är utformat för stadsmiljöer, och är ett hållbart alternativ till traditionella transportsätt. Business Sweden introducerade Clean Motion till Indien genom vårt acceleratorprogram: India-Sweden Innovations' Accelerator 2014 och har arbetat med bolaget under många år.

Cecilia Oskarsson, Handelssekreterare i Indien:

 "Idag markerar en betydande milstolpe i stärkandet av Sveriges och Indiens affärsrelationer. Vi är oerhört stolta över att stödja detta företag och är övertygade om att det kommer att främja ekonomisk tillväxt och hållbara lösningar, och leda den globala övergången till renare och mer effektiva transportlösningar."

Vill du veta mer, vänligen kontakta Business Swedens presstjänst:
press@business-sweden.se